КРФ 

Поклонение на моштите на Светиот Спиридон   

 

1 ден (сабота – 04.11.2017): БИТОЛА

Состанок на групата на паркингот пред Спортската Сала “Младост” во 23:00 часот. Поаѓање за Крф во 23:30 часот. Патот води преку г.п. Меџитлија - Ники... ноќно возење со попатни одмори и царински формалности.

 

2 ден (недела – 05.11.2017): ИГУМЕНИЦА – КРФ – ИГУМЕНИЦА - БИТОЛА

Патување на релација Кожани – Гревена – Мецово – Јанина – Игуменица. Пристигнување на пристаништето во Игуменица  во  утринските часови. Патување со брод до островот Крф – 1ч и 45м. Присуствување  на  Света Литургија   во  храмот  на  Светиот  Спиридон Чудотворецот и поклонение на неговите свети мошти.

Слободно време за индивидуално разгледување  на градот.

Поаѓање со брод кон Игуменица  во  попладневните часови. Продолжување кон Битола. Со попатна пауза, пристигнување во Битола во вечерните часови.    

 

Цена на аранжманот: 34  

 

Услови на плаќање: Исклучиво во денарска противвредност (1€ = 61.80 денараи)

 

Цената вклучува: 

  • Автобуски превоз на наведената релација
  • Превоз со фериброд на релација Игуменица – Крф – Игуменица

 

Со оваа програма важат Општите услови на т.а. ТЕО ТРАВЕЛ и СКТМ.