1 ден (петок) : БИТОЛА – ОСТРОГ

Состанок на групата на паркингот пред спортската сала „Младост“ во 23.50 часот. Поаѓање за Црна Гора во 23:00 часот. Патот води преку Охрид, Струга, г.п. Ќафасан, Елбасан, Драч, Тирана, Скадар, Бар... Ноќно и денско патување со попатни паузи и царински формалности. 


2 ден (сабота): БИТОЛА – ОСТРОГ

Пристигнување во Острог во утринските часови, разглед на манастирот. Слободно време. Сместување во манастирот. Ноќевање.


3 ден (недела): ОСТРОГ – ПОДГОРИЦА – БИТОЛА

Во утринските часови напуштање на манастирот и заминување за Подгорица. Слободно време за разглед на центарот на градот и индивидуални прошетки. Состанок на групата во попладневните часови и поаѓање за Македонија. Пристигнување во Битола во ноќните часови.   

 

Цена на аранжманот: 1.300,00 денари

Со посета на Будва цена на аранжманот: 1.500,00 денари

 

Начин на плаќање: целиот износ се исплаќа до поаѓање

 

Цената на аранжманот вклучува:

  • Автобуски превоз на горенаведената релација
  • Oрганизација, водство и реализација на аранжманот

 

Цената на аранжманот не вклучува:

  • Влезници за индвидуални посети или активности
  • Патничкото осигурување

 

Напомена:

 За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 40 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.

 

Со оваа програма важат Општите услови на т.а. ТЕО ТРАВЕЛ и СКТМ.