ПОКЛОНИЧКО ПАТУВАЊЕ ГРЦИЈA 26-29 октомври

- Островот Егина: манастирот на Св.Нектариј Егински                   

- Пелопонез – Патра: моштите на Св.Апостол Андрeј

 

26 октомври, четврток:

Состанок на групата пред Спортската сала во Битола во 19:00ч и поаѓање. Влез во Грција на граничниот премин Меџитлија – Ники. Ноќно возење со попатни паузи, релација Кожани, Лариса, Ламија, Атина.

 

27 октомври, петок:

Пристигнување на пристаништето Пиреја во утринските часови. Патување со брод до Егина. Пауза во градот. Сместување во хотел.

 

28 октомври, сабота:

Присуствување на Св.Литургија во манастирот посветен на Свети Нектариј и поклонување на неговите свети мошти. Посета на манастирот Света Екатерина. Патување со брод до Пиреја. Продолжување кон градот Патрас – Пелопонез. Сместување во хотел.

 

29 октомври, недела:

Посета на манастирот на Св. Апостол Андреј. Присуствување на Света Литургија. Разгледување на манастирот. Поаѓање кон Битола напладне. Со попатни паузи и гранични формалности, пристигнување во Битола околу полноќ.         

 

ЦЕНА НА ПАТУВАЊЕТО: 110 евра                                                                     

 

Во цената е вклучено:

- автобуски превоз

- две ноќевања во хотел

- патничко осигурување

- повратна карта брод.